MACARONS DE GANACHE DE XOCOLATA NEGRA


Quan parlo de macarons és com si em transportés a París. Són unes postres típiques. Per mi és un imprescindible si vas de viatge, fer parada obligada a Ladureé o Pierre Hermé i comprar-ne. 
Tot i que no són difícils de fer, trobar-li el punt perquè surtin perfectes té la seva complexitat. La recepta que us deixo, a mi sempre em funciona.
Recepta amb la base standar i un farcit de ganache de xocolata negra...

Ingredients macarons:
100 grs. clares a temperatura ambient. (jo faig servir clares pasteuritzades)
125 grs. sucre glass
125 grs. ametlla mòlta
130 grs. sucre normal
32 grs. aigua

Ingredients ganache de xocolata negra:
150 ml. nata líquida 
150 grs. de xocolata negra de fondre

Preparació del macaró:
1. Passar per la "turmix" el sucre glass i l'ametlla mòlta. Reservar en un recipient a part. (aquest pas és perfecte per estalviar temps, perquè no cal passar pel sedàs el sucre i l'ametlla mòlta) Podeu mirar la preparació dels macarons de gerds per veure l'explicació.


Els punts 2 i 3 van lligats i gaire bé s'han de fer a l'hora:
2. Posar al foc el sucre normal juntament amb l'aigua perquè vagi caramel·litzant... 
(el tindrem llest quan estigui a 117ºC, és a dir, quan està ple de bombolles grosses i comença a agafar color)
3. Mentrestant anar muntant la meitat de les clares. Just abans de que estiguin a punt de neu, afegir el caramel líquid (que tenim al foc) en forma de pluja, és a dir, lentament, però sense pausa i seguir baten les clares fins que refredin a uns 50 ºC. Reservem.
4. Tornem al recipient de sucre glass i ametlla i afegim la resta de clares i ho barregem fins que estigui ben lligat. Si volem afegir colorant a a la massa, ara és el moment. En aquest cas, no duen.
5. Ara és el moment d'afegir la meitat de les clares muntades i barregem bé, sense por. Un cop barrejat, afegim la resta de clares amb cura i barregem amb suavitat per tal de no treure més aire i acabem de lligar-ho tot bé.
6. Col·loquem la barreja en una màniga i anem fent petites rodonetes d'uns 3 cms. en una safata de forn amb paper de fornejar o silikomart  perquè no s'enganxin.


7. Deixem reposar entre 30-60 minuts. Aquest pas és important perquè ens surtin bé! al reposar es crea una petita capa que després endureix al forn i li dóna la textura cruixent.
Aquests macarons porten xocolata en pols com a decoració. Si també els hi voleu posar, ho heu de fer just abans de posar-los al forn...



8. Coure durant uns 12-15 minuts al forn pre-escalfat a 160ºC.
9. Deixar-los refredar a la safata i treure'ls amb molta cura perquè no es trenquin.

Preparació de la ganache de xocolata negra:
Trencar la xocolata en trossets petits i posar-los en un bol.
Abocar la nata en un bol i escalfar-la al microones fins que arranqui el bull. Seguidament abocar-la al bol de la xocolata i deixar-ho reposar un minut aprox. barrejar-ho tot fins que no quedi cap grumoll i deixar-ho refredar perquè afagi l'espesor adeqüada per poder-la treballar.

Muntatge i decoració:
Només cal agafar una tapa de macaró i afegir-hi una mica de ganache ja sigui amb un ganivet o una màniga i tancar-ho amb una altra tapa de macaró.

Aquests macarons porten una mica de xocolata en pols per sobre per potenciar el gust de xocolata i donar-lis un toc més decoratiu. 



Nota: Recordeu que és millor empolvorar-los abans de coure al forn perquè d'aquesta manera la xocolata queda adherida al macaró i no cau, però si us heu saltat el pas, sempre podeu fer-ho al moment d'emplatar-los. 


Ara només queda esperar a l'hora del cafetó!! que vagi de gust.



Comentaris

  1. These are absolutely beautiful! Your photography is stunning

    ResponElimina
  2. Què bé que et queden! aviam si m'hi poso, que els macarons me la tenen jurada... !
    Boníssims amb el farciment de ganache ;-)

    ResponElimina
  3. No són tan difícils si se segueixen les passes... és important que la massa final no sigui ni molt líquida ni molt espesa! I pagan la pena!!!

    ResponElimina
  4. Acabo de encontrarte y me gusta mucho tu blog,sobre todo por estos tan perfectos macarons! Son maravillosos!!!!

    ResponElimina
  5. acabo de descubrir tu blog gracias a un comentario tuyo y me ha encantado. Me quedo por aquí.Bss

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars