DISTRACCIÓ SALADA II {PARMENTIER DE PATATA AMB CONFIT D'ÀNEC}
No me begut l'enteniment, no! Ja sé que aquest bloc va de dolç...
Però no us passa que a vegades no sabeu quin plat cuinar per quedar bé?
A mi, això és una cosa que em passa sovint. Sort que a la feina comparteixo estones de xarrameca culinària amb la meva companya Carmina. Si a mi m'agrada el dolç, a ella el salat...
Fa temps em va parlar d'un Parmentier amb confit d'ànec i des de les hores, ja l'he cuinat més d'un cop.
És fàcil, és vistós i el millor de tot, és bo!
Ingredients per 4 persones:
2 confits d'ànec (jo el compro ja fet al super, ve dins d'una llauna juntament amb el seu greix)
Puré de patata
pinyons
Estris recomanats:
Cèrcol d'emplatar
Preparació:
Bullir les patates per fer un puré. A l'hora de xafar la patata s'ha de fer amb una forquilla perquè no quedi un puré massa fi (la idea és trobar trossets petits de patata mentre mengem). Mentre anem xafant, li afegirem una mica de mantega i llet al gust per tal de fer-lo més cremós. Reservar.
Treure la pell del confit i esmicolar la carn a trossets petits. Reservar.
Col·locar el cercle d'emplatar sobre un plat que aguanti l'escalfor del forn, abocar el puré de patata i a sobre afegir el confit d'ànec. Tirar per sobre uns quants pinyons.
Col·locar el plat dins del forn pre-escalfat a uns 180ºC el temps just per escalfar i que els pinyons agafin un color daurat.
És o no veritat que aquest plat és fàcil i a l'hora atractiu?
Per acompanyar-lo, podeu fer una reducció d'Oporto, una confitura de fruits vermells o simplement amb uns brots de rúcula. Tot s'hi val i tot queda bé!!
mmmm, que bo, Núria! M'agrada que t'hagis passat al salat per un dia. Aquest parmentier té una pinta boníssima i es fa en un plis plas! El mutatge, vaja! Petons
ResponEliminaostres quin plat tan maco!! i fàcil!! sembla mentida que amb pocs ingredients es puguin fer aquestes delícies! petons
ResponEliminaEs muy bonito el plato!
ResponElimina